20.000 TL
115+ YILLIK EL İŞİ “MAŞAALLAH” ASLAN MOTİFLİ DUVAR TEKSTİLİ –
Darıca, Kocaeli
23 Eki 2026İlan Özellikleri
- İlan No1728514603
- Durum2. El
İlan Açıklaması
Bu özel parça, aile anlatımına göre Çanakkale Savaşı’ndan (1915) önce, Giritli bir kadın tarafından el işçiliğiyle hazırlanmıştır. Yaklaşık 115 yılı aşkın geçmişiyle, dönemin estetik anlayışını ve el emeği geleneğini yansıtan nadir bir duvar tekstilidir.
Üzerindeki “MaşaAllah” yazısı nazardan korunmayı, aslan figürü ise güç ve korumayı simgeler. Hem anlamı hem de görselliğiyle bulunduğu ortama karakter katan, otantik bir parçadır.
Köken: Girit (aile aktarımı) Dönem: 1900’lerin başı (Çanakkale Savaşı öncesi) Teknik: El işleme (havlu/punch tarzı) Kullanım: Duvar dekoru / koleksiyon Durum: Yaşına göre iyi korunmuş
Bu parça, seri üretim değildir; benzeri kolay bulunmaz. Koleksiyonuna anlam katmak isteyenler için değerli bir fırsattır.
Ciddi alıcılar için ekspertiz hizmeti alabilirsiniz
İlgini çekebilecek diğer ilanlar