İlgini çekebilecek diğer ilanlar
İlgini çekebilecek diğer ilanlar
Bunlar da ilgini çekebilir
25.000 TL
Balçova, İzmir
2 Eyl 2026Klasik / Neoklasik İzciler: Yan taraflarda yer alan yivli sütunlar (pilasterler), Korint/İyon tarzı sütun başlıkları ve üzerlerindeki geometrik oymalar, 19. yüzyıl sonu Viktorya dönemi ve Neoklasik mobilya akımlarının tipik özellikleridir.
Üst Taç İşlemesi (Alınlık): Aynanın en üst paneline oyulmuş motif, o dönemin ahşap işçiliğinde çok sık tercih edilen klasik bitkisel ve dekoratif detayları yansıtıyor.
Ahşap ve İşçilik Yapısı: Masif ahşap (muhtemelen ceviz veya meşe) kullanılmış. Yüzeydeki yaşlanma, cila çatlamaları ve ahşabın birleşim noktalarındaki aşınmalar el işçiliği ve dönemin üretim teknikleriyle birebir uyumlu.
Ayna Camı: Fotoğraftan net görünse de, bu dönem aynalarında genellikle zamanla arkadaki cıva/gümüş kaplamanın bozulmasından kaynaklanan hafif lekeler (patina) veya rodajlı (eğimli) kenar işçilikleri bulunur.
AYNA : Camının sırlı (yani arka yüzeyindeki gümüş veya cıva amalgam kaplamasının korunduğu) olması, ürünün özgünlüğünü korumuştur..