İlgini çekebilecek diğer ilanlar
İlgini çekebilecek diğer ilanlar
12.000 TL
Yenişehir, Mersin
15 Mar 2026Nevşehir Türkmen El Dokuması Kilim – Doğal Kök Boyalı | Oğuz Bozok
Bu parça; havsız (kilim) dokuma tekniği, geometrik Türkmen motifleri ve Orta Anadolu’ya özgü renk paletiyle Anadolu Türk kilim geleneğiyle uyumlu bir örnektir. Kompozisyon ve motif dili, Nevşehir yöresinde görülen Türkmen (Oğuz–Bozok kolu) dokuma anlayışını yansıtmaktadır. Doğal kök boyalarla renklendirilmiş olup, doğru kullanım koşullarında renk solması yapmaz. Tamamı el dokumasıdır.
Nevşehir yöresinde yerleşik, Oğuz Türklerinin Bozok koluna mensup olduğu kabul edilen Türkmen topluluklarının geleneksel dokuma anlayışıyla üretilmiş, tamamen el emeği bir kilimdir.
Kilimde kullanılan iplikler doğal kök boyalarla renklendirilmiştir. Bu nedenle renkler sentetik değildir; canlılığını uzun yıllar korur. Motifler Orta Anadolu Türkmen dokumalarında sık görülen sembolik ve geometrik formlardan oluşmaktadır.
• Dokuma: El dokuması (makine üretimi değildir)
• Teknik: Havsız (kilim)
• Boyama: Doğal kök boya
• Kullanım süresi: 1 yıl
• Durum: Yıpranma, sökülme, leke yok
• Saklama: Güneş görmeyen ortamda muhafaza edilmiştir
• Menşei: Nevşehir – Türkmen (Bozok) dokuması
İlgini çekebilecek diğer ilanlar
Bunlar da ilgini çekebilir
İlgini çekebilecek diğer ilanlar