Gemlik, Bursa
Bu Kara Kitap, yakın tarihimizin kara ve kızıl sahifelerinin hikâyesidir. - Bu Kara Kitap, milletin öz varlığına, mâneviyat ve mukaddesâtina karşı bozguncu zihniyetin işlediği cinayetleri, rezâletleri anlatır.
- Bu Kara Kitap, yürekleri yakan, vicdanları tutuşturan fâciaların hikâyesidir.
- Bu Kara Kitap, dinî neşriyata karşı katliam emri veren, Kur'an diliyle ezan okuyanları zindanlara dolduran, Müslüman çocuklara namaz sûreleri okutanları suçüstü mahkemelerine sürükleyenlerin
rezâletlerini ortaya koyar.
- Bu Kara Kitap, çok mühim hâdiselerden bahseder. Tarihimizin kara sahifelerini tetkik ve tahlil eder.
- Bu Kara Kitap, bir asırdan fazla zamandan beri millete, dine reva görülen hakaret ve tecavüzün, hak ve kanuna, anayasaya, kanunlara aykırı olduğunu söyler.
- Bu Kara Kitap, bir asırdan fazla zamandan beri milletle liderlerin arasında devam eden anlaşmazlığın, ayrılığın esaslarını ortaya koyar. - Bu Kara Kitap, din hürriyetini zincire vurma yolundaki zihniyetin, devirden devire, partiden partiye intikal ettikçe nasıl şiddetlenmiş olduğunu gösterir.
Bu Kara Kitap, devirlerin geçtiğinden fakat bu bâtil zihniyetin hiç değişmediğinden bahseder.