Letgo

1.400 TL

12 aya varan taksit!

İtalya’dan Çizgiler / Muhlis Türkmen

Üsküdar, İstanbul

22 Ara 2025
Banka veya kredi kartı ile ödeme avantajı!
Hemen Başla!

İlan Özellikleri

  • İlan No1633254408
  • Durum2. El

İlan Açıklaması

Muhlis Türkmen (d. 1923, İzmir - ö. 1 Eylül 2014), Türk mimar. Aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde profesördür.

Muhlis Türkmen ile birlikte Utarit İzgi, Hamdi Şensoy ve İlhan Türegün tarafından 1958 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen Expo 58 için tasarlanmış Türkiye Pavyonu 1950’li yıllarda Türkiye’nin çağdaş mimarlık uygulamasının en önemli örneklerinden birisini teşkil etmektedir.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’ne de üyedir. 24 Mayıs 2003 tarihinde İstanbul Serbest Mimarlar Derneği tarafından Türkiye mimarisine başarılı katkılarından dolayı onur üyeliği verilmiştir.

Tasarımlarından seçmeler

1958: 1958 Brüksel Expo’sundaki Türk Pavyonu (Utarit İzgi, Hamdi Şensoy ve İlhan Türegün ile birlikte)

1964: T.C. Lizbon Büyükelçilik Binası, Lizbon, Portekiz (Yapı 1964 ile 1974 arasından inşa edilmiştir.

1967: İzmir Resim Heykel Müzesi, İzmir (İnal Görel ile tasarlamıştır.)

1974: Ege Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi, İzmir (İnal Görel ile tasarladığı yapı 1981 yılında tamamlanmıştır.)

Kitaplarından seçmeler

İtalya’dan Çizgiler, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yayınları, 1982

Türkiye’den Çizgiler, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yayınları, 1982

Desenlerle Mimar Sinan, Mimar Sinan Üniversitesi, 1984

İstanbul ve Tarihi Evleri 1950 – 1985, Yay Yayıncılık, 1986

Ödüllerinden seçmeler

1988: Yapı ve Grafik Sunuş Dallarında Başarı Ödülleri (İnal Görel ile birlikte) - I. Ulusal Mimarlık S

İlgini çekebilecek diğer ilanlar

Product image
Product image
Product image
Product image
Product image
Product image