Letgo
Sat
Genel Nüfus Sayımı 1965 / 3 Adet Pul
1 / 1

Açıklama

Osmanlı döneminde ilk nüfus sayımı II. Mahmut döneminde yapılmıştır. Cumhuriyet döneminde ilk nüfus sayımı 1927 yılında, ikincisi ise 1935’de yapılmıştır. Bundan sonra “0” ve “5” li yıllarda sayımlar devam etmiştir.

Türkiye’de nüfus sayımı yapılmasının nedenler, Nüfusun ne kadar olduğunu ve ne kadar arttığını saptamak,

Nüfusun ne kadarının kadın, erkek, çocuk ve çalışacak yaşta olduğunu belirlemek, İşi olmayanlarla, çalışanların sayısını belirlemek ,Okuryazar sayısını ve nüfusun öğrenim durumunu belirlemek.

Türkiye’de Nüfusun Yıllara Göre Değişim

1927’den günümüze Türkiye nüfusundaki değişim hızlı artışıdır. Bu artış doğumun fazla olmasından ileri gelen doğal bir artıştır. Ayrıca bu artışta, Sağlık koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak ölüm hızının düşmesi, Ortalama yaşam süresinin uzamas, Hatay’ın Anavatan’a katılması, Dışarıdan Türkiye’ye olan göçlerde etkili olmuştur,Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkenin kalkınmasına hız kazandıracak genç nüfusa gereksinim duyulduğundan nüfus artışı teşvik edilmiştir, 1960’lı yıllardan sonra ise artış hızının yüksekliği çeşitli sorunlar doğurmaya başlamıştır. Bu nedenle 1965’ten bu yana artış hızını yavaşlatmak amacıyla nüfus planlaması çalışmalarına ağırlık verilmiştir, 1975’ten bu yana nüfus artış hızında belirgin bir yavaşlama görülmektedir. Artış hızının düşmesinde kentleşme ve sanayileşme ile birlikte doğum hızında meydana gelen azalmanın etkisi büyüktür.

10 TL

Genel Nüfus Sayımı 1965 / 3 Adet Pul

Fatih, İstanbul, Türkiye
11 May

İlan konumu

Fatih, İstanbul, Türkiye
İlan no 980592045

İlanı şikayet et