Üsküdar, İstanbul
M. G. Leonard küçüklüğünden beri hikayeler uyduruyor. O zamanlar yetişkinler bunlara yalan veya abartılı masallar diyordu, bu yüzden bunları yazmıyordu. Şimdi ise harika böcekler, güzel kuşlar, tren maceraları veya hayal gücünü harekete geçiren her şey hakkında hikayeler uyduruyor. Beetle Boy, Adventures on Trains serisi ve The Twitchers kitapları gibi çocuk kitaplarının en çok satan yazarıdır. Eserleri kırktan fazla dile çevrildi ve Beetle Boy şu anda televizyon için canlı aksiyon dizisi olarak geliştiriliyor. Kitapları, 2022 CrimeFest Çocuklar İçin En İyi Suç Romanı ödülü, 2021 Sainsbury Çocuk Kitabı, 2021 İngiliz Kitap Ödülleri Yılın Kitabı - Çocuk Kurgu, 2018 Çin Çocuk Seçimi Kitabı: Altın Madalya, 2017 Branford Boase Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı ve ayrıca üç kez Carnegie Madalyası'na aday gösterildi, iki kez Mystery Writers of America tarafından Edgar ödülüne aday gösterildi ve iki kez Wainwright Ödülü'ne uzun listeye alındı.
2016'da ilginç ilk kitabı Beetle Boy ile kitapçılara daldı ve böcek kitaplarının başarısı, böcek yardım kuruluşu Buglife'ın başkan yardımcısı olmasına yol açtı. Kendisi ve böcekleri Blue Peter, Springwatch Unsprung, Countryfile, Meet the Author with James Naughtie, Sky News'de yer aldı ve BBC belgeseli The Bug Couple'da yer aldı.
Maya, kocası, iki oğlu, Nell adında bir köpeği ve egzotik böceklerle dolu bir tankla deniz kenarında yaşıyor. Kariyerinin ilk yıllarını müzik sektöründe Set