- Orijinal
- Ön Tampon, Motor Kaputu, Tavan, Sağ Ön Çamurluk, Sağ Ön Kapı, Sağ Arka Çamurluk, Sol Ön Çamurluk, Sol Ön Kapı, Sol Arka Kapı, Sol Arka Çamurluk, Arka Tampon
- L Lokal Boyalı
- Sağ Arka Kapı, Bagaj Kapağı
Yeşilyurt, Malatya
Aracım 2008 Model Daihatsu Terios 1.5 105 beygir 100. Yıl Anniversary modelidir.
KM 278.300'de olup aracım lpglidir. LPG koruması güzel şekilde lpg tankını kapatmaktadır.
Eksper raporunda görüldüğü üzere arka bagaj kapısı ve sağ arka kapıdaki lokal boyalar dışında hata boya yoktur.
Araç siyah renkli olduğu için tepesinde rahatsız etmeyen kelerme başlamıştır. Çok dikkat çekmediği ve tavan çadırı takma niyetim olduğu için bir de orjinalliğini bozmamak adına folyo ya da boya işlemi yaptırmadım.
Aracı 247.000 kmde iken aldım aracın motoruna Gaziantepte orjinal parçalarla 120.000 TL ile komple rektefiye yaptırdım.
Rektefiye sonrası yağ bakımları 10.000 kmyi görmeden motoru yapan Gaziantepteki yaptırılmıştır.
Castrol 10-40, japon oil 10-40,şu anda ise son olarak castroll 5-30 yağ aynı usta tarafından koyulmuştur. Son yağ bakımından itibaren 2000 km civarı bi yol yapıldı. Rektefiye sonrası yağ eksiltme hiç olmadı. Herhangi bir arıza ışığı şu ana kadar hiç yanmadı. Yani alacak kişi aracı düzgün yormadan kullanırsa 1.5 toyota motoru olduğu için uzunca süre sorunsuz kullanabilir.
Şanzıman ise komple Gaziantepte revize edildi baskı balata orjinal olarak 10.000 tlye alınarak değiştirildi yeni baskı 2000 km civarı kullanıldı. Şanzıman revizesine 45.000 TL ödedim.
Ayrıca aracı ilk aldığımda ön defransiyel 30.000 TL'ye değiştirildi.
Aracın pasta cilası yapıldı.
Araçta sonradan takılma park sensörü var fena çalışmıyor.