Letgo
Sat
Orman ve Ürünleri 1984 - Sığla - Ladin-Kayın - Toros Sediri 4 Adet Pul
1 / 1

Açıklama

Sığla Ağacı, Günlük Ağacı:(Liquidambar orientalis Mili.) (Hamamelidaceae) Dünyada orman halinde sadece ülkemizin Muğla, Marmaris, Köyceğiz ve Fethiye yöresinde bulunan 8-10 m boyunda, çınara benzeyen, sıcak iklimi, rutubeti seven, üçüncü devirden kalmış bir ağaçtır. Gövdesine yapılan yaralardan elde edilen Sığla Yağı (Styrax Liquidus) antiparaziter ve parfümeride koku tesbit edici olarak kullanılır.

Doğu Ladini: (Picea orientalis Link.) (Pinaceae) Vatanı Doğu Karadeniz ve Kafkasyadır. Doğu Karadeniz'de ormanlar meydana getiren, 60 m’ye kadar boylanabilen, gösterişli bir ağaçtır. Odunu, sanayide kâğıt ve sellüloz endüstrisinde ve müzik aletleri yapımında kullanılır.

Doğu Kayını: (Fagus orientalis Lipsky) (Fagacea) Türkiye'de daha çok Kuzey ve Kuzey Doğu Anadolu'da ormanlar halinde bulunan, 40 m’ye kadar yükselebilen, düzgün gövdeli bir ağaçtır. Meyvası üç köşeli ve sert kabukludur. Odunu, parke, mobilya yapımında ve kereste olarak kullanılır.

Toros Sediri, Katran Ağacı: (Cedrus libarıi A. Rich.) (Pinaceae) Güney Anadolu'da bilhassa Toroslann 1300-2000 m yüksekliklerinde bulunan 40 m’ye kadar yükselebilen, çok gösterişli bir orman ağacıdır.

Gövde ve dallarından elde edilen katran, cilt hastalıklarında antiseptik olarak, kerestesi evvelce gemi yapımında kullanılmıştır, halen mobilyacılıkta kullanılmaktadır.

60 TL

Orman ve Ürünleri 1984 - Sığla - Ladin-Kayın - Toros Sediri 4 Adet Pul

Fatih, İstanbul, Türkiye
12 May

İlan konumu

Fatih, İstanbul, Türkiye
İlan no 936914181

İlanı şikayet et