İstanbul, Türkiye
İstanbul, Türkiye

40 TL

Üsküdar, İstanbul

Robert Stolz 1980 / 1 Adet Berlin Alman Pulu10 Kas 2025

İlan Özellikleri

  • İlan No1631109341
  • TürPosta Pulu
  • Durum2. El

İlan Açıklaması

Robert Elisabeth Stolz (25 Ağustos 1880 - 27 Haziran 1975), Avusturyalı bir söz yazarı ve orkestra şefi olmasının yanı sıra operet ve film müziği bestecisiydi.

Graz'da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası orkestra şefi ve besteci Jakob Stolz'du, annesi konser piyanisti Ida Bondy'ydi ve soprano Teresa Stolz'un büyük yeğeniydi. Yedi yaşındayken piyanist olarak Mozart çalarak Avrupa turnesine çıktı. Viyana Konservatuarı'nda Robert Fuchs ve Engelbert Humperdinck'in yanında çalıştı. 1899'dan itibaren Maribor (o zamanlar Marburg), Salzburg ve Brno'da art arda şeflik görevlerinde bulundu ve 1907'de Theater an der Wien'de Artur Bodanzky'nin yerini aldı. Orada, diğer eserlerin yanı sıra, 1908'de Oscar Straus'un Der tapfere Soldat'ının (Çikolata Askeri) ilk performansını yönetti ve 1910'da serbest besteci ve orkestra şefi olmak üzere ayrıldı. Bu arada operet ve bireysel şarkılar bestelemeye başlamış ve bu alanlarda pek çok başarıya imza atmıştır.

Birinci Dünya Savaşı'nda Avusturya Ordusu'nda görev yaptıktan sonra kendisini esas olarak kabareye adadı ve 1925'te Berlin'e taşındı. 1930 civarında, ilk Alman sesli filmi Zwei Herzen im Dreivierteltakt (İki Kalp) gibi filmler için müzik bestelemeye başladı. Waltz Time'da), vals hızla popüler bir favori haline geldi. Die lustigen Weiber von Wien operetindeki "Adieu, mein kleiner Gardeoffizier" gibi bazı eski Stolz besteleri, Im weißen Rößl'e (Beyaz At Hanı) dahil edildikte

flagİlan ile ilgili şikayetim var
İade ve Geri Ödeme Politikası

İlgini çekebilecek diğer ilanlar